Tråk

Har insett att det är riktigt tråkgt att flyttpacka även fast man vet att det kommer bli bra och att jag längtat efter denna stund.
Fast att packa är verkligen inte roligt, sen kommer stunden då allt ska packas upp också ju.
Så det känns sådär just nu med flytten, men det kommer ju blir hur bra som helst och jag kommer trivas det vet jag redan innan jag flyttat in=)

Nä nu måste jag fortsätta en stund till här inne innan jag beger mig ner mot stallet och börjar där. Ska även bort och lägga i torven i boxarna samt slå ner två pinnar i hagen som hönätet ska hänga på=D


Lördag idag=)

Det går lite tungt på blogg fronten känns det som, men igår satt jag inte en enda gång vid datorn så det kan ju ha något med det att göra;)

Idag har jag fullt upp med att packa åt både mig själv och hästarna sen ska även min morfar flytta i helgen så jag lär åka på att hjälpa till med hans flytt också.
Så det kan även bli rätt tomt här både idag och imorgon;)

Skrutt ska iallafall ridas ut en sväng idag.
Funderar på om jag ska skritta bort hästarna till nya stallet idag eller om jag ska vänta till imorgon och då köra bort dom.
Anledningen till att jag ej kan köra dom idag är för att min transport ska användas till att flytta morfars möbler så den är upptagen:/

Men nu ska jag på och göra en brasa för det är skit kallt inne, uscha!!

Kram Lollo

Lång dag

Blev en lång dag för mig idag, en hel dag med en av mina systrar samt en av kusiner och moster!
Fick en riktigt trevlig dag även om den blev desto längre än planerat=)
 
Men fick med en del nödvändiga saker hem, insåg dock att det får bli en till shopping runda efter att jag flyttat så jag vet mer exakt var jag behöver köpa.
Köpte med lite bestik, lite burkar och annat tråkigt men nödvänigt hem.
Blev även en tröjja til mig själv samt nya grimmor till hästarna, som dom inte kommer få ha på sig förän snön kommer eftersom dom annars kommer bli så ful på engång om jag tar på dom dessa nu när det är lerigt ute;)
 
Sen skickade jag pappa att köra torv så jag kan göra riktiga bäddar nu när jag flyttar bort hästarna, dock köpte han torvmix istället för ren torv men det ska nog gå bra med det också:)
Pappa var även snäll och hämtade hem mer hö till mina älsklingar. Han var riktigt snäll idag:D Vilket han alltid brukar vara.
 
Skrutt fick vila idag eftersom jag kom hem så sent och sen hade jag planerat in vila imorgon men hon kommer få följa med på skolan och hoppa lite imorgon stället så då passade det bra att byta vilodag för henne.
 
 
Nä nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon=)

Godnatt på er alla!
 
 
Kram Lollo

Nova bett

Idag fick sig skrutt en tur i regnet, som tur var så regnade det inte så mycket under tiden vi var ute=)
Många avstår ju från att rida när det regnar eller väljer att rida inne i ett tort ridhus, men är man uppfödd med att rida i skogen i ALLA väder så bangar man inte i första taget;)
 
Jag avstår gärna från att rida i ridhus eller på banan, gör det max 2 gånger i veckan. Jag tycker att det är roligare att träna ute i skogen, o ja det går lika bra att träna öppna o sluta i skogen som på banan om inte lättare tom eftersom hästen till 90% har mer bjudning ute och jag själv trivs bättre längs en skogväg än på en fyrkantig grusbana:D
 

Idag blev det en lugnare ritt i samtliga gångarter, hon bjöd bra men lyssnade samtidgt bra på förhållningarna. Fick hålla i mig några gånger pga alla vattenpölar, hon verkligen avskyr vatten denna dam men jag ger mig inte i första taget och nu går hon faktiskt i vattenpölarna. Så det tar sig=D
Red på nova bettet idag och det gick fin fint utan att jag fick hela hästen i handen;) Så hon får fortsätta gå på det ett tag så får vi se om det fortsätter gå bra eller om hon blir som hon vart på det förut.
 
Det är lite ont om nya bilder, blir så när man alltid är själv i stallet.
Men det blir det förhoppningsvis ändrig på nu när jag flyttar=)
Visst kan jag fota själv men då blir det öron bilder och sånna är jag själv less på att se, för hur rolig är dom på en skala?? ;)
 
Nu ska jag sova, imorgon ska det inhandlas lite saker till hästarna flytt och även till min egen=)
 
Kram Lollo
 

Skilda värdar?

Som många av er säkert vet så var ju planen att sälja Skrutt, men jag har tagit bort annonsen flera gånger då jag inte vetat vad jag velat.
Sista gången jag tog bort den så hade jag planen att hon skulle bli kvar och att vi skulle fortsätta våran resa tillsammans eftersom vi hittat varandra så bra nu på slutet. Men frågan om jag inte skulle bli lyckligare med en annan häst som passar mig bättre ligger fortfarande där inne och gror.
Jag är kluven och vet inte riktigt vad jag vill och vad jag ska göra, det värsta är ju att jag inte gillar att se andra människor rida mina hästar så hur ska jag klara av fler provridningar och sen se någon annan tävla henne??
 
Det som är värst är nog det att det är ju faktiskt jag som satt på henne första gången och även jag som ridit in och utbildat henne.
Att hon är den hon är idag är ju min förtjänst, min och ingen annans. Kommer jag klara av att låta henne gå vidare till någon annan??
Att hitta det rätta hemmet är nog det svåraste man kan göra, men för min del är det viktigt oavsett att många av er inte tror det i hennes fall. Men hon ligger mig ändå varmt om hjärtat, och hon bara växer och växer i mina ögon.
 
Men jag har lagt ut henne på annons igen, endast för att se om det är någon SERIÖS som är intresserad av henne, och som ser hennes potencial och inte enbart som hon är för dagen.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=655634
här hittar ni annonsen på henne, det känns tungt att bara lägga ut henne igen men vem vet jag kanske skulle vara mycket lyckligare som ägare till en annan häst eller så inte. Det är just det "eller så inte" som gör att valet blir ännu svårare.
 
Det kan hända att jag tar bort annonsen ikväll igen, eller så låter jag den ligga kvar. Det återstår att se helt enkelt;)
 
 
Nä nu ska jag ta och städa undan lite här på jobbet innan jag beger mig hemmåt för att rida ut en sväng i regnet;)
 
 
Kram Lollo

Tisdag

Har som ni märkt inte skrivit ett nytt inlägg om söndagens tävling men det kommer imorgon=)

Idag fick skrutt besök av veterinären som kollade hennes tänder, överlag så det väl helt okej ut. Men hon biter på bettet vilket gör att det blivit "gropar" i tänderna. Sen så har hon även ett lätt överbett.

Blev lite att fila bort både framtill och lite längre in, och ett återbesök om 2-3 månader.

Nu ska jag försöka rida mer på gummi bett samt bettlöst för att skona henne tänder eftersom hon biter på bettet. Dock är hon inge rolig att rida på varken hackamor eller gummibett men får försöka för hennes bästa;)

Ska variera mer mellan dessa och dom jag brukar rida på iallafall så slitaget inte blir lika.

Idag fick hon vila från ridningen, jag var dock väldigt ridsugen nu på em men hon behövde vila så hon fick göra det också.

Men imorgon ska hon ridas lite lätt, tror jag håller mig till skritt och trav bara. Vilket jag nog gör veckan ut för hon berhöver få vila upp sig lite efter en väldigt intensiv period den senaste tiden.

Hon är ju trots allt fortfarande inte så gammal, så både kropp och huvud behöver få ta lugnare perioder ibland;)

Så här söt var hon idag när veterinären var här;)
 
Kram Lollo

arg

Sorry satt och skrev en inlägg om dagens tävling men det bara försvann och nu orkar jag inte skriva om det, så ni får vänta tills imorgon;)
 
Kram Lollo

Wihoo

Denna lördag började med att jag släpte ut mina kära vänner i hagen, vilket dom som vanligt vart glada över=D
 
Sen var det bara att åka mot näset för att vara funktionär på dagens ponny tävlingar. Gick bra och min rygg har inte demostrerat idag heller vilket jag är såå glad över!
Var flera fina ekipage idag, men en sak jag reagerar på är hur fruktansvärt dåliga vägar 9 av 10 ryttare rider.
Jag förstår inte meningen med det, dom hoppar diagonalt över hindrerna och dom har ju tur att dom har snälla ponnyer.
Sen om ponnyn stannar för att det verkligen inte går att hoppa då blir dom bara arga på dom stackars ponnyerna även fast det i själva verket är rytterns fel.
Aja inte ska jag sitta här och snacka massa om dessa, det blir bara massa diskussioner.
 
Jag erkänner själv om det är mitt fel att vi river eller liknande, om det inte skulle vara så att det var en miss från hästen vilket det väldigt sällan brukar vara.
En gång har jag skyllt på skrutt att det var hennes fel och det var på våra hemma tävlingar förra sommaren när hon slängde av mig, för då var det hon som surade ihop och dängde mig i marken. Men det är enda gången också, annars har det vart jag som gjort något så det inte gått bra.
 
 
Imorgon tar vi nya tag igen för då är det ju tävling för våran del.
Dom senaste tävlingar har gått riktigt bra ju så jag hoppas att även denna gör det=)
Förstå inomhus tävlingen och första 110, men det går bra om jag kommer ihåg att rida;)
 
 
Kram Lollo

Dagens

Dagens ridtur blev inte riktigt som planerad då jag fick värsta energi kicken när jag gick ner till stallet.
Blev helt hyper och kände mig hur lycklig som helst;)
En helt underbar känsla, synd att man inte kan få känna så lite oftare.
 
Hade tänkt att rida ut men att jobba igenom henne riktigt ändå, men när jag var på detta humör så blev det en ren busritt istället. Vilket kan vara välbehövligt också!
Skrutt uppskattade det och brallade till i skogen, ni som känner henne vet ju att hon ALDRIG brukar bralla. Har hänt 2 gånger nu inom loppet av en vecka.
Känns konstigt när hon gör det men jag blir bara glad för att för mig är det ett bevis på en lycklig häst=)
 
Imorgon blir det nog bara en skrittur och tror jag drar med Norpan ut som handhäst också. Hon kan behöva få komma ut och stilla hjärna lite det lilla monstret:D
 

Ett stycke skrutt i hagen idag;)
 
Kram Lollo

Knäppis

 
Idag fick hästarna gå ner i betes hagen igen och Norpan vart med än lycklig=) Stutsade iväg från mig när jag släppte ut dom.
Så jag passade på nu på em att gå ner med kameran.
Dock han jag inte klart med inställningarna innan hon började bralla så ni får överleva med att det inte är nå bra kvalité på bilderna:)
Så titta och njut på min lilla vilde=D
 
 
 
Kram Lollo

Update

En liten update ska ni iallafall få.
Skrutt hon går bara från klarhet till klarhet, allt går framåt med henne och det känns hur bra som helst.
Tanken var ju att hon skulle säljas men nu känner jag för att låta henne vara kvar ett tag så jag får ha lite roligt och ha medgång för första gången på väldigt länge.

Vi har vart ute på 2 tävlingar så här långt med 2 av 3 felfria rundor.
I helgen tävlar vi på hemmaplan och kommer att debutera 110cm, så vi hoppar 100cm och 110cm på söndag.
Känns riktigt bra och hon är super fin nu så jag tror inte det kommer vara de minsta problem=)

Norpan hon mår prima även hon, har inte börjat gjort något med henne än då jag vill att hon ska ta det lugnt ett tag till.
Hon vred nämligen till hasen i hagen i början av augusti så hon fick stå på box och äta medicin. Så hon får lulla på ett tag till så det får bli 100 bra först:D


1m klassen från Timrå.
 
Kram Lollo

Hjälp

Finns det ingen vänlig skäl där ute som känner för att hjälpa mig med header och design på bloggen.
Är inge roligt att komma igång med bloggandet om inte bloggen är snygg, vilket den inte är nu och jag får verkligen inte till det.
Snälla hjälp mig;)

RSS 2.0